Απαγόρευση χρήσης 4 βοτάνων.

Απαγόρευση χρήσης 4 βοτάνων; – Βαλσαμόχορτο, Κίστος, Ινούλα, Φύλλα ελιάς

apagorefsi-hrisis-4-votanon-valsamoxorto-kistos-inoula-fylla-elias

«Δόθηκε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Γεωργίας ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα ως εδώδιμα (και σε αυτή την έννοια περιλαμβάνεται η κάθε είδους εσωτερική λήψη, για θεραπευτικούς λόγους ή ως τρόφιμα) τα εξής βότανα:
Κίστος (Cistus ladaniferus)
Φύλλα ελιάς και αγρελιάς (Olea Europaea)
Ινούλα (ή κόνυζα) (Inula Viscosa)
Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)
και κάποια ακόμα.
Το μοναδικό, αυθαίρετο κριτήριο είναι η συμπερίληψη ή όχι του φυτού στον ευρωπαϊκό κατάλογο http://ec.europa.eu/…/nov…/catalogue/search/public/index.cfm. Ότι δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν, απαγορεύεται. Τόσο απλά!!!

apagorefsi-hrisis-4-votanon-valsamoxorto-kistos-inoula-fylla-elias

Βαλσαμόχορτο Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)
Δείτε: Βαλσαμόχορτο και βαλσαμόλαδο το Θαυματουργό!

apagorefsi-hrisis-4-votanon-valsamoxorto-kistos-inoula-fylla-elias

Κίστος – Λαδανιά – Κουνούκλα – Cistus Ladaniferus
Δείτε: Από το λάδανο (λάβδανο) στο φάρμακο!

apagorefsi-hrisis-4-votanon-valsamoxorto-kistos-inoula-fylla-elias

Φύλλα ελιάς και αγρελιάς (Olea Europaea)
Δείτε: Το «θαύμα» της… ελιάς
Χυμός από φύλλα ελιάς!

apagorefsi-hrisis-4-votanon-valsamoxorto-kistos-inoula-fylla-elias

Ινούλα (ή κόνυζα) (Inula Viscosa
Δείτε: Ινούλα: Πολύτιμη για τις παθήσεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού

Λογική συνέπεια της πιο πάνω απάντησης είναι ότι κηρύσσονται παράνομα όλα τα σκευάσματα/εκχυλίσματα αυτών των βοτάνων ή τα ίδια τα βότανα αποξηραμένα και συσκευασμένα για τσάι που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πρόκειται για άθλια απόφαση, η οποία διαγράφει μια παράδοση αιώνων που θέλει αυτά τα βότανα να αποτελούν πρώτης γραμμής ιάματα για μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών. Πρέπει να ακυρωθεί»!

Η απόφαση δεν αφορά μόνο το σκέλος της πιστοποίησης κάποιων βοτάνων ως βιολογικών. Αυτή στηρίχτηκε στην άρνηση να θεωρηθούν κατάλληλα για εσωτερική λήψη!

Η διαδικασία ξεκίνησε από το αίτημα μου (Rolandos Pavlou) για πιστοποίηση κάποιων μειγμάτων αποξηραμένων βοτάνων από τη ΔΗΩ ως βιολογικών. Η απάντηση, μετά από 5-6 μέρες (στις 7/10/15) ήταν αρνητική, γιατί μέσα στις συνταγές υπήρχαν και κάποια βότανα που απουσιάζουν από τη λίστα αποδεκτών τροφίμων της ΕΕ, οπότε η ΔΗΩ δεν μπορούσε να πιστοποιήσει σύμφωνα με τον κανονισμό 834 (ως τρόφιμα δηλαδή). Αλλά, στη λίστα αυτή υπήρχαν πολλά άλλα βότανα, όπως το χαμομήλι, οζαμπούκος, το πεντάνευρο, η εχινάκεια, η λεβάντα, που δεν έχουν μαγειρική, αλλά ιαματική χρήση και τα οποία έγινα δεκτά ως εδώδιμα / κατάλληλα για εσωτερική λήψη και πιστοποιήθηκαν.

Επομένως, θεωρώ ότι ο διαχωρισμός αυτός είναι τελείως αυθαίρετος και κηρύσσει παράνομα βότανα με ισχυρότατες ιαματικές παραδόσεις, όπως το σπαθόχορτο, ο κιστός και η ινούλα!

Υπάρχει και η περίπτωση να πρόκειται για γραφειοκρατική στενοκεφαλιά και όχι για σοβαρή πολιτική επιλογή.
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να αποσυρθεί!

«Τροφή»: Μεταφέρω την παρούσα μαρτυρία, με πάσα επιφύλαξη, καθώς δεν έχω προλάβει να την διασταυρώσω, αλλά όπως και να έχει θέλω να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι ενήμεροι, ώστε είτε να δράσουμε με κάποιον τρόπο εάν τα παραπάνω αληθεύουν, είτε αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο να πληροφορήσει και εμάς.
Ευχαριστώ

Μια ματιά και στον διάλογο που ακολούθησε την δημοσίευση του άρθρου ξεκαθαρίζει κάποια τα πράγματα και ευχαριστώ πολύ την φίλη που μας βοήθησε σε αυτό…

Βέβαια, δεν είναι και να μας παραξενεύουν αυτά τα πράγματα, καθώς εδώ και χρόνια χτυπάνε τα καμπανάκια: Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία αποφασίστηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα

Τα φαρμακευτικά φυτά υπό διωγμό! Η παγκόσμια υγεία στο βωμό του κέρδους 

Έλεγχος στήν τροφή & στούς οικιακούς κήπους!

Πόλεμος εναντίον των μικρών ιδιόκτητων κήπων στις ΗΠΑ 

ΠΡΌΣΕΞΕ: Μπορεί να μπεις φυλακή για τα… ραπανάκια. 

ΣΩΣΤΕ… ΚΡΥΨΤΕ… ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ !!!

Δείτε πως στην Αμερική οι πολυεθνικές ελέγχουν όλη τη διατροφική αλυσίδα 

Κάπως έτσι στο τέλος θα μας τα δίνουν όπως θέλουν και μόνο για φάρμακα, μην τυχόν και τα… διακινήσουμε μόνοι μας, ανεξέλεγκτα: ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΕΕΙ Ο FDA.

Rolandos Pavlou
www.apenantioxthi.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.