Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον για μέλισσες.

Ξένο άρθρο για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στις μέλισσες.

Το άρθρο είναι σε μετάφραση.

Της ρύπανσης, οι μέλισσες που αγωνίζονται να βρουν τα λουλούδια.

Η νύχτα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που, όπως οι μέλισσες; Σύμφωνα με μια  αμερικανική μελέτη  που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος , το όζον, ακόμα και σε μέτριες συγκεντρώσεις, υποβαθμίζει το άρωμα των λουλουδιών, το οποίο βοηθά τις μέλισσες να καθοδηγήσει. Ένα άρθρο του συνεργάτη μας Η Εφημερίδα Περιβάλλοντος .

Φυτοφαρμάκων, η έλλειψη των λουλουδιών, τον κατακερματισμό των ενδιαιτημάτων … όλοι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την κρίση που αντιμετωπίζει η επικονιαστών, συμπεριλαμβανομένων των μελισσών. Είναι σπάνια αναφέρεται, αλλά που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στις αστικές και βιομηχανικές περιοχές: την ατμοσφαιρική ρύπανση, ιδιαίτερα του όζοντος.

Σύμφωνα με την ομάδα του Kenneth Pratt, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, το όζον αντιδρά χημικά με οργανικές ενώσεις που εκπέμπονται από τα λουλούδια και τα επικονιαστές που βοηθούν να εντοπίσετε το επόμενο γεύμα τους. Για παράδειγμα, α-πινένιο επέζησε σχεδόν 40 ώρες σε καθαρό αέρα, αλλά λιγότερο από 10 ώρες, όταν το όζον είναι 60 μέρη ανά δισεκατομμύριο (ppb) ή λιγότερο από μία ώρα, όταν ανεβαίνει στο 120 ppm.

Ειδικοί και γενικών

Αποτέλεσμα: τα λουλούδια μπορούν να εντοπιστούν εύκολα με λιγότερες επικονιαστές. Το πρόβλημα προκύπτει τόσο για εξειδικευμένες είδη, τα οποία επικεντρώνονται σε ένα μόνο μόριο, ως γενικών καθηκόντων, οι οποίοι προτιμούν «μπουκέτα» μορίων, λόγω της διαφορετικής δράσης του όζοντος στις διάφορες ενώσεις, μίγμα που προκύπτει διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από ότι θα ήταν σε καθαρό αέρα.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του 90 000 μαθηματική μοντελοποίηση διεξήχθη από ερευνητές, θα λάβει μόνο 10 λεπτά έως 20% του πληθυσμού των μελισσών ανακάλυψε την πηγή εκπομπής βήτα-καρυοφυλλένιο. Τουλάχιστον στον αέρα χωρίς να το όζον: όταν σε συγκεντρώσεις έως και 20 ppm, τους παίρνει τρεις ώρες. Και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια για τα άλλα έξι μόρια στα οποία επικεντρώνεται οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), 9,2% των ειδών των ευρωπαϊκών μελισσών βρίσκονται σε κίνδυνο ή 178 του 1942 που συμμετείχαν στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένων 39 που βρίσκονται μόνο στην Ευρώπη. Ένα σχήμα πιθανώς πολύ υποτιμηθεί: σχεδόν το 57% των ειδών, δεν υπάρχουν δεδομένα.

JDE logo

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.