Επίσκεψη στο μελισσοκομείο.

Από Ισπανία με αγάπη, τι κάνει Ισπανικός μελισσοκομικός σύλλογος.

Χρονικό του επίσκεψη στο μελισσοκομείο επικονίασης Fada στο Φυσικό Πάρκο του Alto Tajo, Guadalajara

 

_IMG_6601_IMG_6614_IMG_6617_IMG_6624_IMG_6639_IMG_6642_IMG_6669_IMG_6683_IMG_6713Στις 25 Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί εκτελούν προγραμματισμένα να μελισσοκομείο επικονίαση Ίδρυμα Φίλων Μέλισσες εγκατασταθεί στο Φυσικό Πάρκο του Alto Tajo εντός του δήμου Σέλα επίσκεψη, είναι ένα προστατευμένο χώρο που σταδιακά αναρρώνει από δασική πυρκαγιά που υπέστη το 2005, όπου πάνω από δεκατρείς χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης κάηκαν, υπάρχουν οι μέλισσες μας εργάζονται ακούραστα για να ανακτήσει όλα αυτά που είχε χάσει τη βιοποικιλότητα σε αυτό το τοπίο μεγάλης ομορφιάς.

Όπως συμφωνήθηκε και στην ώρα τους αφήσαμε στις 11 π.μ., κατευθύνοντας τα μέλη της αποστολής του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, η Εύα, η Τερέζα και Λουίς, θα συνοδεύσει μια ομάδα ενήλικες και τρία παιδιά να περάσουν το πρωί μεταξύ των λουλουδιών και των μελισσών, αλλάξει λίγο ρουτίνα και να αναπνέουν καθαρό αέρα, την ημέρα που προσφέρει μια θεαματική χρόνο από την πλατεία Δημαρχείου Σέλα φύγαμε από το μελισσοκομείο στα αντίστοιχα οχήματα μας σιγά-σιγά για να απολαύσετε τη θέα, μετά από ταξίδι τριών χιλιομέτρων μπαίνουμε η περιοχή ήταν ένα τεράστιο πευκοδάσος, όπου τώρα γεννιέται φυσικά πολλές βελανιδιές και πεύκα που φυτεύτηκαν.

Στη σκιά ενός πεύκου επιζώντων σταμάτησε καταστροφών και μετά να θυμόμαστε με θλίψη στη ζώνη 11 μέλη του δάσους ταξιαρχία πέθανε δώσαμε το πρώτο μάθημα με μια κυψέλη χωρίς τις μέλισσες, δεδομένου ότι είναι το σπίτι σας, πίνακες με κερί σε διαφορετικές καταστάσεις κατασκευή, κηρήθρες με μέλι και γύρη, να εξηγήσει τη βιολογία, την αναπαραγωγή τους και την τεράστια βιοποικιλότητα όφελος που συνεπάγεται για το έργο τους της επικονίασης, δίνοντας στη συνέχεια να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις από τους επισκέπτες μας.

 

Τότε θα enfundamos κοστούμια μελισσοκόμος, περπατήσαμε τα τελευταία μέτρα για να δείτε τους φίλους μας, χωρίς καπνό και με τη στρατηγική του αργές κινήσεις, χωρίς το θόρυβο και το σοκ να μην εξαπολύσει τον κώδωνα του κινδύνου μεταξύ των μελισσών μας φίλους έχεις ότι δεν παρουσιάζουν επιθετική μαζί μας , θα άνοιγαν τα μελίσσια και να δει τον οργανισμό σας, κηρήθρες με μέλι, γύρη, κλειστή αναπαραγωγή, αυγά, προνύμφες, χιλιάδες μέλισσες ήταν απασχολημένος εργασίας, κηφήνες και μεταξύ απεραντοσύνη ενός νευρικού βασίλισσες είχε δει.

κουνάβιΜάρτα, η μικρότερη της ομάδας, μετά από μια πρώτη συνάντηση με βολάν και να ακούσει το buzz, ήθελε να ξεφύγει από τη θέση του μελισσοκομείου, όπως ο ίδιος είπε το ένστικτό του, αλλά θα μπορούσε επίσης να δείτε τις μέλισσες μέσω της κάμερας και να ελέγξει το έργο της επικονίασης κάνουν φωτογραφίες λουλούδια και κουβέντα με έναν από εμάς.

_IMG_6790Μετά από δύο ώρες για να δουν και να σχολιάσουν όλα όσα έκανε τις μέλισσες μας, καταλήξαμε την επίσκεψη ευχαριστήσω όλους επιφανή συντρόφους μας, Άγγελος, Ana, Bernardo, Mari Paz, Σόνια, Mari Carmen, Rebecca, Chema, Paul, Μάρτα, … και το τεράστιο ενδιαφέρον που επέδειξαν με την παρουσίαση τους όπως πάντα με λίγο μέλι ποτ ως αναμνηστικό αυτής της ημέρας που περάσαμε μαζί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.