Επιστολή για λειτουργία κέντρων μελισσοκομίας.

Ενημέρωση για ηλεκτρονική επιστολή που λάβαμε από την Ο.Μ.Σ.Ε

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ                                         Λάρισα, 8-6-2016

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                                   Αρ. Πρωτ.  2033

ΚΟΥΜΑ  4 Τ.Κ 41222 ΛΑΡΙΣΑ

ΤΗΛ. 2410 549724 – 533366 FAX :2410- 549725

ΤΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6977863444

                           

Email:omse@otenet.gr

             info@omse.gr

Web: www.omse.gr                                                    

                                                Προς :              ΥΠΑΑΤ

Αναπληρωτή Υπουργό ΑΑΤ
κ. Μάρκο Μπόλαρη

 

                                                Κοιν:                ΥΠΑΑΤ

Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ασπόνδυλων Ζώων

 

Θέμα: Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας (ΚΜ)

 

Κύριε Υπουργέ

 

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τις απόψεις μας για τα ΚΜ και να σας ζητήσουμε να μην προχωρήσετε σε καμία αλλαγή στη λειτουργία τους, παρά τις όποιες εισηγήσεις δεχτείτε για την υποτιθέμενη νομιμότητα της λειτουργίας τους ή όχι.

 

Τα ΚΜ είναι ένας θεσμός πλήρως καταξιωμένος στη συνείδηση των Ελλήνων μελισσοκόμων και των φορέων που τους εκπροσωπούν. Οι εργαζόμενοι στα ΚΜ έχουν ενσωματωθεί στον κλάδο, διδάσκονται διαρκώς αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που τους μεταφέρουν οι μελισσοκόμοι και έχουν μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στην ανάπτυξη της μελισσοκομίας. Οι εργαζόμενοι στα ΚΜ, ευρισκόμενοι κοντά στους μελισσοκομικούς φορείς και τους μελισσοκόμους, προλαβαίνουν τα προβλήματα που θα προέκυπταν στην παραγωγική διαδικασία βοηθώντας στην ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων.

 

Θέση όλων μας είναι ότι, κάθε μεταβολή, θα βλάψει την εξέλιξη του κλάδου απαξιώνοντας ταυτόχρονα τον θεσμό των ΚΜ. Η Ομοσπονδία μας επιμένει ότι η σημερινή δομή είναι η καλύτερη δυνατή, πιστεύοντας ακράδαντα ότι μπορεί να δώσει και περισσότερα, αν το Τμήμα Μελισσοκομίας ακούσει τις προτάσεις μας και δώσει τις ανάλογες κατευθύνσεις.

 

Κύριε Υπουργέ

 

Παρακαλούμε και πάλι μην προχωράτε σε καμία αλλαγή. Τα ΚΜ είναι ένας θεσμός στον οποίο πρέπει να δώσουμε την όποια βοήθεια χρειάζεται ώστε να προσφέρει ακόμα περισσότερα στον κλάδο. Τα χρειαζόμαστε. Οι συζητούμενες αλλαγές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

 

Στη διάθεσή σας για συζήτηση από κοντά όποτε εσείς κρίνετε.

 

Με εκτίμηση,

 

Βασίλης Ντούρας

Πρόεδρος ΟΜΣΕ

Επιστολή προς ΥΠΑΑΤ για λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας_2016

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.