Νέος Νόμος για τα μελισσοκομικά αυτοκίνητα

 

omse

Νέα δεδομένα για τα μελισσοκομικά αυτοκίνητα

Νέα  δεδομένα έφερε ο Νόμος 4336/2015 στη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, αφού καταργήθηκε ο έλεγχος του τζίρου.

Διευκρινήσεις έδωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το με αρ. πρωτ Α2/58553/2961/30-10-15 έγγραφό του (ολόκληρο το κείμενο είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της ΟΜΣΕ.

σχετικά με την ταξινόμηση οποιουδήποτε ΦΙΧ σε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (με ΜΑΜΦΟ 2500-4000χλγ  και άνω των 4000χλγ), γίνεται εφόσον:

-υποβληθεί βεβαίωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, όπως προβλέπεται από την Απόφαση Α2/29542/5347/1991 (ΦΕΚ 707/Β/1991) και

-καταβληθεί υπέρ του δημοσίου εισφορά.

Επιπλέον, με βάση σχετική εγκύκλιο του πρώην Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β2/3911/99315/21-09-2015), για την έκδοση αδειών κυκλοφορίας μελισσοκομικών αυτοκινήτων οι υπηρεσίες θα στηρίζονται αποκλειστικά στην αίτηση του ενδιαφερόμενου, στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει το μέγεθος (τον αριθμό μελισσοσμηνών κ.ο.κ.), το είδος της αγροτικής επιχείρησης και προφανώς τον τύπο του αγροτικού αυτοκινήτου του οποίου αιτείται την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας.

Αποσύρονται λοιπόν όλοι οι περιορισμοί στην απόκτηση ενός μελισσοκομικού αυτοκινήτου και απομένουν οι διευκρινήσεις για το αν μπορούν οι μελισσοκόμοι να αποκτήσουν και περισσότερα επαγγελματικά αυτοκίνητα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.