Σκότωσαν 2,5 εκατ. μέλισσες.

Ψέκασαν κατά των κουνουπιών λόγω Ζίκα και σκότωσαν 2,5 εκατ. μέλισσες

Η μάχη στις ΗΠΑ κατά των κουνουπιών που μεταφέρουν τον ιό Ζίκα είχε τελικά ως θύματα του τις μέλισσες! Όπως καταγγέλλεται, οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν πάνω από 2,5 εκατ. μέλισσες.

Οι αρχές στην επαρχία Ντόρτσεστερ την προηγούμενη εβδομάδα ψέκασε κατά των κουνουπιών με την εναέρια μέθοδο ψεκασμού και ενημέρωσαν τους ντόπιους με μόλις μόλις δύο σχετικές δημοσιεύσεις σε εφημερίδα και κοινωνικά δίκτυα την προηγούμενη ημέρα. Έτσι, οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν και ένα αεροπλάνο απελευθέρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τεράστιες ποσότητες συγκεκριμένου εντομοκτόνου.

Στους κατοίκους που δεν ενημερώθηκαν περιλαμβάνονται οι μελισσοκόμοι της περιοχής Σάμερβιλ, με αποτέλεσμα την καταστροφή 46 κυψελών και 2,5 εκατομμυρίων μελισσών. Κανονικά, αν οι μελισσοκόμοι έχουν επίγνωση των αεροψεκασμών, θα κάλυπταν τις κυψέλες τους με σκοπό την προστασία των μελισσών.

Επιπλέον, αν ο ψεκασμός είχε γίνει τη νύχτα, θα είχαν σωθεί περισσότερες μέλισσες, καθώς δραστηριοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι αξιωματούχοι της επαρχίας Ντόρτσεστερ παραδέχτηκαν ότι έγιναν παραλείψεις όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με όλους τους μελισσοκόμους της περιοχής, ενώ οι ερασιτέχνες δεν βρίσκονταν σε κανένα μητρώο.

Εξάλλου, η διαταραχή κατάρρευσης αποικίας έχει ήδη ρίξει κατακόρυφα τον πληθυσμό των μελισσών στην βόρεια Αμερική, υπερδιπλασιάζοντας τον κανονικό ρυθμό απώλειας αποικιών.

Το ανησυχητικό φαινόμενο, που κάποιοι αποδίδουν στη χρήση νεονικοτιδοειδών εντομοκτόνων και φυτοφαρμάκων, έχει παρουσιαστεί επίσης στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά προς το παρόν σε αρκετά ηπιότερο βαθμό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.