Σχολή μελισσοκομίας

Μελισσοκομική Σχολή Του Συλλόγου
Ο Μελισσοκομικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Σαρωνικού <ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ>, δραστηριοποείται σε όλο το Νομό Αττικής. Ο σύλλογος βάση του καταστατικού,έχει μελισσοκομική σχολή,για την εν γένει εκμάθηση-εκπαίδευση της μελισσοκομίας στα μέλη του.Σε αυτή διδάσκουν καταξιωμένοι καθηγητές από τον χώρο της μελισσοκομίας,σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο.

Στην σχολή του συλλόγου μας έχουν διδάξει,ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, κ.Νίκος Εμμανουήλ, μαζί με άλλους καθηγητές, η DR ΓΟΥΝΑΡΗ Σοφία από το Ινστιτούτο Ερευνών Ε.Λ.Γ.Ο Δήμητρα,Υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής Τμ.Ζωικής και φυτικής Παραγωγής κ.ΜΠΕΚΑΣ Ανδρέας και κ.ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης,με προσκλησή μας στις διημερίδες που γίνονται,οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Περ.Αττικής σε διημερίδες όπως και αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας Δασών του Υπ.Περιβάλλοντος.Επίσης ενημέρωση έχουμε από τον ειδικό αλλεργιολόγο του Νοσοκομείου Σωτηρία επιμελητή Α κ. ΣΙΝΑΝΙΩΤΗ Αθανάσιο,για όλα τα θέματα του αντικειμένου του, σε θέματα δηλητηρίου της μέλισσας.Ακόμα διδάσκει βασιλοτροφία, ο καθηγητής μελισσοκόμος κ.ΠΑΣΧΙΔΗΣ Θεόδωρος του Ι.Γ.Ε.

Τέλος μαθήματα Πρώτων Βοηθειών διδάσκει η κ.ΝΙΚΑΚΗ Ειρήνη,εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών και Πρόληψης Ατυχημάτων (πιστοποιημένη από την Εmergency First Responce),σε όλα τα προγράμματα συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της καρδιακής αναζωογόνησης.Όλοι οι παραπάνω κ.καθηγητές είναι επίτιμα μέλη του συλλόγου μας,κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης. Στα μαθήματα συμμετέχουν όσοι είναι μέλη του συλλόγου και η αξία των μαθημάτων είναι μόνο η συνδρομή του έτους που γίνονται τα μαθήματα. Την εποπτεία της σχολής έχει ο έκάστοτε πρόεδρος του συλλόγου όπως και τον συντονισμό, μαζί με ένα μέλος του συλλόγου. .

Σε αυτή την χρονική περίοδο είναι ο κ.ΑΚΡΙΒΟΣ Προκόπης (πρόεδρος) και ο κ.ΚΟΛΟΜΠΟ Αλέξανδρο (μέλος ). Ο σύλλογος μας ,για την σωστή παρακολούθηση των μαθημάτων από τους μαθητές μέλη του,έχει αγοράσει επαγγελματικό προτζέκτωρα, με ειδική μεγάλη κινηματογραφική οθόνη. Στο τέλος κάθε σεμιναρίου ο σύλλογός μας, χορηγεί βεβαιώσεις παρακολούθησης μελισσοκομικών μαθημάτων.