Το μέλι σκοτώνει τα βακτήρια

ΦΩΤΟ ΜΕΛΙ

Ουρουγουάη-Μοντεβιδέο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La miel mata las bacterias

“Tenemos completamente dilucidado las bases moleculares de la actividad antibacteriana de la miel lo que contribuye a la aplicabilidad de la miel en la medicina.

«La miel o los componentes derivados de la miel podrían ser de gran valor para la prevención y el tratamiento de infecciones causadas por bacterias resistentes a los antibióticos”.dijeron investigadores del Departamento de Microbiología Médica en el Centro Médico Académico en Amsterdam.

Δείτε περισσότερα

Η γλυκιά μου σκοτώνει τα βακτήρια

» έχουμε διευκρινιστεί πλήρως τη μοριακή βάση της αντιβακτηριακής δράσης του μελιού που συμβάλλει στην εφαρμογή του μελιού στην ιατρική.

«η αγάπη μου ή τα συστατικά που προέρχονται από το μέλι μπορεί να είναι μεγάλης αξίας για την πρόληψη και τη θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια, ανθεκτικά στα αντιβιοτικά». Είπαν ότι οι ερευνητές από το τμήμα ιατρικών μικροβιολογία στο ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο στο Άμστερνταμ.

Θα διερευνήσει τη αντιβακτηριακή δραστικότητα του μελιού σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα μπροστά σε ένα πάνελ των βακτηρίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά και η αιτία των ασθενειών. Ήρθε η ώρα να αναπτύξουμε μια μέθοδο για να εξουδετερώσει την αντιβακτηριακή γνωστοί παράγοντες του μελιού και τους καθορίζουν τις ατομικές συνεισφορές ως αντιβακτηριακό.

Σε τελική ανάλυση, οι ερευνητές απομονωμένη πρωτεΐνη defensin-1, το οποίο είναι μέρος των μελισσών από το μέλι του ανοσοποιητικού συστήματος και προστίθεται από τις μέλισσες στο μέλι. Μετά την ανάλυση, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αντι-Βακτηριακή ιδιότητες του μελιού έρχονται αυτής της πρωτεΐνης.

Οι πληροφορίες αυτές, επίσης, να ρίχνει φως στις εσωτερικές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος της μέλισσας, που μπορούν να βοηθήσουν τους γεωργούς να δημιουργήσουν υγιή περιβάλλοντα και πιο κατάλληλα για τις μέλισσες.

«Έχουμε γνωστό εδώ και χιλιετίες ότι το μέλι μπορεί να είναι καλό για την υγεία σου, αλλά δεν έχουμε μάθει πώς λειτουργεί», Είπε ο τζέραλντ γουάισμαν, md, εκδότης κι αρχισυντάκτης του περιοδικού faseb εφημερίδα «, τώρα που ξέρουμε το ισχυρό αντιβακτηριακή συστατικό του μελιού, που μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο αποτελεσματική χρήση του εναντίον των βακτηριακών λοιμώξεων. »

Οι μέλισσες προκαλούν αυτή την πρωτεΐνη που θέλετε να την προσθέσετε στο μέλι, το οποίο ονομάζεται defensin-1, το οποίο μια μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των εγκαυμάτων και τις λοιμώξεις του δέρματος και να αναπτύξει νέα φάρμακα που θα μπορούσαν να καταπολεμά τις λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Πηγή
H. S. P. A. A. Kwakman, πεδίο, l. Ο Αγρότης, δ. Speijer, c. m. τζ. π. μεταγωγής-Grauls, J. S. A. Zaat. Πόσο γλυκιά μου σκοτώνει τα βακτήρια. Η εφημερίδα, faseb 2010 · doi: 10.1096 / fj. 09-150789

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.