Φίλοι Ιδρύματος Φίλων των μελισσών,στην Ισπανία.

Τι κάνουν στην Ισπανία οι φίλοι της μέλισσας.

Από εμάς τον σύλλογό μας στην Ελλάδα,πολλά-πολλά BRAVO,στους Ισπανούς..

Οι φίλοι Ιδρύματος Φίλων των μελισσών, πηγαίνουν στο σχολείο Daoiz και Velarde Perales del Río (Μαδρίτη) ,για να μεταδώσουν μια σύνοδο της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις μέλισσες και τη σημασία τους στα οικοσυστήματα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας « Κινητοποίηση ευαισθητοποίησης για την υπεράσπιση της μέλισσας » του Ιδρύματος Φίλων των μελισσών που πραγματοποιούνται σε όλα τα σχολεία που ζητήσαμε και η ολοκλήρωση της εκστρατείας φετινή σχολική χρονιά έχουν στην Daoiz College και Velarde  Perales del Río (Μαδρίτη), στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 μαθητές στην 4η, 5η και 6η τάξη.

_MG_6500_IMG_6508_IMG_6506_  IMG_6515_IMG_6523_IMG_6521_  _MG_6502Κατά το αίτημα του σχολείου ΑΜΡΑ και η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του ίδιου , σήμερα 13 Ιουνίου από νωρίς το πρωί οι  Ιδρύματος Φίλων των μελισσών  έχει διδάξει στο αμφιθέατρο του σχολείου δύο μέλισσες συνομιλίες ευαισθητοποίηση, οι συνεδρίες έχουν δοθεί από τον Δ Luis Pérez (συνταξιούχος δάσκαλος και μελισσοκόμος) που υποστηρίζονται από τον προϊστάμενο της επικοινωνίας και του συντονισμού της κας Eva Miquel, και οι δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Για έναν χρόνο, οι μαθητές έχουν αλλάξει τα συνήθη θέματα των μαθημάτων τους, για τη μικρή και συναρπαστικό  κόσμο των μελισσών , η οποία έχει επίσης ως στόχο να είναι μια διδασκαλία συμπλήρωμα για τα θέματά τους Φυσικών Επιστημών.

Οι συνεδρίες στοχεύουν να δείξει τη σημασία των μελισσών για τη βιοποικιλότητα των οικοσυστημάτων, με την εξήγηση και τη βοήθεια των πάνω από 50 διαφάνειες, ένα μικρό βίντεο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη μελισσοκομία. Συμπεριλαμβανομένης μιας κυψέλη παρατήρησης με μέλισσες, όπου παρατηρείται όπως πραγματικά είναι συμπεριλαμβανομένου βασίλισσες τους, μια αναπαραγωγή κηρήθρα και τα αποθεματικά κατάστημα στην άνω κηρήθρα περιλαμβάνεται.

Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης ήταν ως εξής:

– Η Βιολογία των μελισσών: τι είδους έντομα είναι και πώς αναπαράγονται, γιατί το τσίμπημα μελισσών.
– Μελισσοκομία:. Τι είναι αυτή η δραστηριότητα είναι λίγο την ιστορία και ποια προϊόντα έχουν παραχθεί από τις μέλισσες
– μέλισσες και οικοσυστήματα: βιοποικιλότητα και την επικονίαση, τη σημασία τους στα οικοσυστήματα.
– μέλισσες και μας: προβλήματα με τις μέλισσες, τα χωροκατακτητικά είδη και τι κάνουμε για τις μέλισσες.

Μετά από περίπου δύο ώρες από εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τον κόσμο των μελισσών όπου οι νέοι έχουν δείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον να συμμετάσχουν δυναμικά στην έκθεση των θεμάτων που παρουσιάστηκαν με ένα μικρό βάζο με το μέλι από τα μελίσσια επικονίασης Ιδρύματος .

Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο το Ίδρυμα Φίλων των μελισσών, με την αλτρουιστική βοήθεια των εθελοντών, σε ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που έχει στόχο να κινητοποιήσει τις συνειδήσεις για να υπερασπιστεί μεταξύ όλων αγαπητέ μέλισσες μας.

πηγή FAmigosAbejas

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.