Mείωση σπερματοζωαρίων στίς μέλισσες.

Αυτό είναι το ποιό δημοφελές εντομοκτόνο που μειώνει τα σπερματοζωάρια των μελισσών κατά 40%.

Τα νεονικοτινοειδή , ένα κοινό και άκρως αμφιλεγόμενη κατηγορία των εντομοκτόνων που συνδέονται με την καταστροφική τους θανάτους των μελισσών , θα μπορούσε να χαμηλώσει σημαντικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων των αρσενικών μελισσών drone μέλι και κοπή διάρκεια ζωής τους κατά το ένα τρίτο, βρέθηκε Ελβετοί ερευνητές.

Οι μέλισσες πεθαίνουν σε μη βιώσιμα αριθμούς, και αυτή η τελευταία μελέτη αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι μια εξαιρετικά κοινή φυτοφαρμάκων θα μπορούσε να είναι πίσω από αυτό.Flickr

Ερευνητές από το Ινστιτούτο των Bee Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, στην Ελβετία ανακάλυψε ότι οι αρσενικές μέλισσες μη επανδρωμένου αεροσκάφους που έφαγε γύρη αντιμετωπίζονται με δύο δημοφιλή «neonics» -thiamethoxam και clothianidin, που παράγεται σχεδόν το 40 τοις εκατό λιγότερο σπέρμα από εκείνους που δεν το έκανε.

Όταν το σπέρμα και από τα δύο σύνολα των drones τέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο, αυτά αντιμετωπίζονται με neonicsπαρήγαγε 1,2 εκατομμύρια ζουν σπερματοζωάρια κατά μέσο όρο, ενώ η ομάδα ελέγχου παρήγαγε 1.980.000. Οι συντάκτες είπε ότι τα εντομοκτόνα «μπορεί να χρησιμεύσει ως ακούσια αντισυλληπτικά εντόμων.» Ο κύριος ρόλος ενός κηφήνας είναι να ζευγαρώσουν με την βασίλισσα.

«Ενώ δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές επιπτώσεις για την ανδρική teneral (πρόσφατα αναδείχθηκε ενηλίκων) μάζας σώματος και την ποσότητα του σπέρματος, τα δεδομένα έδειξαν σαφώς μειωμένη διάρκεια ζωής κηφήνας, καθώς και μειωμένη βιωσιμότητα των σπερματοζωαρίων (ποσοστό που ζουν σε σχέση με τα νεκρά) και ζει την ποσότητα των σπερματοζωαρίων κατά 39 τοις εκατό», αναφέρει η έκθεση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, για πρώτη φορά, ότι τα νεονικοτινοειδή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά αρσενικό έντομο αναπαραγωγική ικανότητα. Οι συγγραφείς δήλωσε πως η μελέτη τους θα μπορούσε να εξηγήσει τη μείωση του πληθυσμού των επικονιαστών άγρια έντομα, καθώς και αποτυχία βασίλισσα μέλισσα σε διαχειριζόμενο τομείς.

«Επειδή η επιβίωση βασίλισσα και η παραγωγικότητα είναι στενά συνδεδεμένη με την επιτυχή ζευγάρωμα, οποιαδήποτε επίδραση στην ποιότητα του σπέρματος μπορεί να έχει βαθιές συνέπειες για την καταλληλότητα της βασίλισσας, καθώς και το σύνολο της αποικίας,» αναφέρει η έκθεση.

Geoffrey Williams, συν-συγγραφέας της μελέτης και το Πανεπιστήμιο της Bernsenior μελισσών ερευνητής, δήλωσε στο Associated Press ότι δεν ξέρει πώς ακριβώς τα εντομοκτόνα μπορεί να βλάπτουν το σπέρμα, αλλά φαίνεται να συμβαίνει μετά από αυτά παράγονται.

Σε μια άλλη ανησυχητική ανακάλυψη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 32 τοις εκατό των neonic-εκτεθειμένες κηφήνες πέθανε πριν φθάσει στη σεξουαλική ωριμότητα, σε σύγκριση με 17 τοις εκατό των μη εκτεθειμένων ελέγχων. Η μέση διάρκεια ζωής των εντομοκτόνων κηφήνες ήταν περίπου 15 ημέρες, σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι η διάρκεια ζωής τους ελέγχους των 22 ημερών.

«Αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την ικανότητα των αποικιών, καθώς και να μειώσει τη συνολική γενετική παραλλαγή εντός των πληθυσμών των μελισσών», δήλωσε οι συγγραφείς.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε σήμερα στην Βρετανική Πρακτικά περιοδικό της Βασιλικής Εταιρείας Β .

Καθώς το Associated Press τόνισε, η ανησυχητική μείωση του πληθυσμού των επικονιαστών μπορεί να κατέβει σε ένα συνδυασμό πολλών ενόχους, όπως ακάρεα, παράσιτα, ασθένειες, τα φυτοφάρμακα και η κακή διατροφή.Ωστόσο, Τμήμα Γεωργίας των μελισσών επιστήμονας Jeff Pettis, ο οποίος δεν ήταν μέρος της νεονικοτινοειδών μελέτης των ΗΠΑ, πρότεινε ότι η κακή υγεία του σπέρματος μπορεί να ευθύνεται για περίπου το ένα τρίτο της αυξανόμενης κρίσης.

Νεονικοτινοειδών-maker Bayer Crop Science εκπρόσωπος Jeffrey Donald είπε στο AP ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει τη μελέτη, αλλά σε γενικές γραμμές «τεχνητή έκθεσης σε φυτοφάρμακα υπό συνθήκες εργαστηρίου δεν είναι αντανακλαστικό της εμπειρία του πραγματικού κόσμου.»

Peter Campbell από την Syngenta, τον κατασκευαστή του thiamethoxam, είπε στην Guardian ότι η μελέτη ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά πρόσθεσε, «δεδομένης της πολλαπλής ζευγάρωμα των βασιλισσών μελισσών δεν είναι σαφές τι θα πρέπει πραγματικά οι συνέπειες της μείωσης της ποιότητας του σπέρματος σε βασίλισσα γονιμότητα.»

Αυτή η τελευταία μελέτη προσθέτει στην τοποθέτηση επιστημονικές αποδείξεις ότι τα νεονικοτινοειδή-που χρησιμοποιούνται σε πολλές καλλιέργειες στις αμερικανικέςείναι επιβλαβείς για τους επικονιαστές. Ως Φίλοι της Γης έγραψε , οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή τροφίμων , αλλά πεθαίνουν σε μη βιώσιμα ποσοστά, με μια πρωτοφανή μέσο όρο από 30 έως 40 τοις εκατό απώλεια όλων των αποικιών μελισσών κάθε χρόνο.

Μια έρευνα από την περιβαλλοντική ομάδα, Buzz Kill: Πώς η βιομηχανία φυτοφαρμάκων είναι Κούρεμα τα φτερά της προσπάθειες Bee προστασίας σε όλη την ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι η βιομηχανία φυτοφαρμάκων καταπνίγει χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν τα βασικά αυτά επικονιαστές επιβιώσουν και να ανοικοδομήσουν τους αριθμούς τους.

πηγή Ecowatch

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.