Aethina tumida στην Ιταλία, το σημείο το 2016.

Aethina tumida, η παρουσία του έχει επιβεβαιωθεί!

Η υγεία των μελισσών INFO:

Ο μικρός κάνθαρος, ακόμα στην Ιταλία κυψέλες / δήλωση: Ειδήσεις

07/05/2016 στις 17.26.33 screenshot

Aethina tumida στην Ιταλία, το σημείο το 2016

Aethina tumida ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία στην Καλαβρία το Σεπτέμβριο του 2014. Το 2014 61 εστίες εντοπίστηκαν (60 σπίτια στην Καλαβρία και τη Σικελία). Το 2015, περίπου 1.000 μελίσσια είχαν επισκεφθεί στην Καλαβρία και Σικελία το 450, το οποίο ανιχνεύεται μόνο 29 σπίτια στην Καλαβρία (κανένα στη Σικελία). Το 2016 επιτήρησης έχει επαναληφθεί από τον Μάρτιο και το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις 21 Απριλίου στη ζώνη προστασίας.

Ο μικρός κάνθαρος είναι μια σημαντική απειλή για την υγεία της μελισσοκομίας, λόγω της δραματικής οικονομικές απώλειες που προκαλεί, την καταστροφή των πλαισίων γόνου και το μέλι. Στη Γαλλία υπάρχουν περιπτώσεις εντοπίστηκαν προς το παρόν.

Παραμείνουμε σε εγρήγορση!

Η εισαγωγή του κινδύνου εξακολουθεί να είναι πολύ πραγματική. Οι κινήσεις των μελισσών (αποικίες, σμήνη, βασίλισσες ..) αντιπροσωπεύουν τον κύριο κίνδυνο.Θυμηθείτε ότι το εμπόριο μελισσών απαγορεύεται από / προς τη ζώνη 100 χιλιομέτρων γύρω από τις εστίες εντοπίστηκαν στην Ιταλία (βλέπε χάρτη). Επιπλέον, όλοι οι ανταλλαγές / ενδοκοινοτική κυκλοφορία των μελισσών πρέπει να συνοδεύονται από υγειονομικό πιστοποιητικό. Η πιστοποίηση αυτή πρέπει να γίνει στη χώρα με πρωτοβουλία του μελισσοκόμου που ξεκινά την κίνηση. Πιστοποιούν την απουσία των ρυθμιζόμενων ασθένειας και της υγείας των μελισσών που μεταφέρονται. Το υγειονομικό πιστοποιητικό πρέπει να παρέχονται στον τελικό αποδέκτη.

Εισαγωγή μέλισσες από την ΕΕ: Ζητήστε από το επίσημο πιστοποιητικό υγείας που πρέπει να τα συνοδεύει. Εγγυάται την προέλευση και την έλλειψη των «μικρών σκαθαριού». . Σε περίπτωση απουσίας του παρόντος εγγράφου δεν αγοράζουν αυτές τις μέλισσες Μπορείτε να εξαγάγετε τις μέλισσες στην ΕΕ, μπορείτε transhumez εκτός Γαλλίας: Μιλήστε με το DDCSPP για να μάθετε πώς να πάρει πιστοποιητικό υγείας σας.

07/05/2016 στις 17/08/36 screenshot

Ο έλεγχος των μελισσών και των κύριων εμπορικών μας προστασία έναντι των αναληφθεισών την εισαγωγή της Aethina tumida.

υπεύθυνη μελισσοκόμος, δήλωσε ο μελισσοκόμος

Οι μέλισσες είναι θύματα των περιβαλλοντικών τάσεων όλο και πιο πολλές (ασθένεια, δηλητηρίαση …). Είναι τώρα απειλούνται όλο και περισσότερο από τον κίνδυνο της εισαγωγής του μικρού κάνθαρου κυψελών, από την Καλαβρία. Πρέπει να οργανωθούμε για να τους προστατεύσει.
Η θέση των μελισσιών είναι απαραίτητη για την υλοποίηση αποτελεσματικών δράσεων κατά των διαταραχών των μελισσών . Η τοποθεσία είναι δυνατή από την ετήσια δήλωση των κυψελών. Η δήλωση αυτή αποτελεί νομική υποχρέωση για όλους τους μελισσοκόμους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, από την πρώτη κυψέλη (υπουργική απόφαση της 11ης Αυγούστου 1980 σχετικά με το σύστημα υγείας για την καταπολέμηση των ασθενειών των μελισσών, όπως τροποποιήθηκε με το διάταγμα της 23ης Δεκεμβρίου 2009).

Η πρώτη φορά που διενεργείται κατά την απόκτηση των πρώτων αποικιών τότε θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου.

2016 δήλωση πρέπει να γίνει από όλους τους μελισσοκόμους μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και την 31η Δεκεμβρίου 2016

Για τη διαδικασία μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mesdemarches.agriculture.gouv.fr  κάτω «Δηλώνοντας κυψέλες.»

Η παραλαβή δήλωσης 2015 ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016. Μπορείτε πάντα να εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα Téléruchers.

Δήλωση «Με εξαίρεση την υποχρεωτική περίοδο» πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Για ποιον;

  • Νέα μελισσοκόμους, από την απόκτηση των πρώτων αποικιών
    Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα mesdemarches.gouv.fr, υπό τον τίτλο «Personal» ή «Business» και «να αναγνωρίσει κυψέλες.»
    Στην ιστοσελίδα μπορείτε να συμπληρώσετε την online δήλωση και εκτύπωσης αμέσως την απόδειξή σας? 13995 ή να εκτυπώσετε το έντυπο, να το συμπληρώσετε και να το επιστρέψετε με το ταχυδρομείο για να EB-Δήλωση των κυψελών, 251 rue de Vaugirard, 75732 Paris Cedex 15.
    Σημείωση: Εάν το σχέδιό σας περιλαμβάνει την πώληση του μελιού και των άλλων κυψέλη προϊόν θα πρέπει πρώτα εγγραφείτε με το CFE στο τμήμα σας για να αποκτήσετε ένα SIRET.
  •  Οι μελισσοκόμοι με τον αριθμό των αποικιών που έχει εξελιχθεί σημαντικά από το 2015 και η δήλωση που χρειάζονται μια απόδειξη δήλωσης ενημερωθεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα mesdemarches.gouv.fr κάτω από το «Personal» ή «Business» και «να αναγνωρίσει κυψέλες.»
Από την ιστοσελίδα μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά τη δήλωσή σας και να εκτυπώσετε αμέσως την απόδειξή σας.

Προειδοποίηση : Οι μελισσοκόμοι που έκανε μια δήλωση Εξαιρούνται της υποχρεωτικής περιόδου θα δηλώσουν και πάλι κυψέλες τους κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής περιόδου μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου 2016.

Πηγή: FRGDS PACA

 ——- Πρόληψη και την καταπολέμηση του σκαθαριού ——- 

GZ025

Σκουπίστε σκαθάρι μέλισσα πάει – φυσικό

επαναστατική μαντηλάκια ανίχνευσης, που εισάγονται από τις ΗΠΑ, για να ανιχνεύσει την παρουσία του σκαθαριού Aethina tumida.

——


Trappe Beetle Aethina tumida

GZ001 web

——

ανίχνευση Lange Aethina tumida

GZ010 Trav BD

——

Επαναχρησιμοποιήσιμα παγίδα σκαθάρι

GZ020 BD

—————————

Στο βίντεο, ανακαλύψτε την παγίδευση των μικρών σκαθαριών κυψέλη! 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.

Αρέσει σε %d bloggers: