Ασιατική μέλισσα που μεταφέρει βαρρόα.

Ασιατική μέλισσα σμήνος που μεταφέρουν βαρρόα άκαρι καταστράφηκαν μετά την ανακάλυψη στο Brisbane αποστολή

Ένα σμήνος από ασιατικές μέλισσες μεταφέρουν την καταστροφική varroa άκαρι έχει καταστραφεί από τους υπαλλήλους καραντίνας στο Μπρίσμπαν μετά από μια φωλιά ανακαλύφθηκε σε μια αποστολή των καλωδίων από τη Μαλαισία.

«Ρυθμίσεις έγιναν για να έχει το δοχείο αποσυμπιέζεται για να ανακτήσετε τα νεκρά μέλισσες και χτένα (κηρήθρα) για τον έλεγχο των ακάρεων,» ένας εκπρόσωπος για το Υπουργείο Queensland Γεωργίας είπε.

«Επτά ακάρεα βρέθηκαν στο χτένι και προσδιορίζονται ως βαρρόα jacobsoni.»

Τα ακάρεα, τα οποία προσκολλούνται σε μέλισσες και πιπιλίζουν το αίμα, τις ασθένειες και ιούς αιτία τους, όπως ο ιός παραμορφωμένο πτέρυγα.

Μια προσβολή σε μια κυψέλη μπορεί να σκοτώσει μια ολόκληρη αποικία και να εξαπλωθεί σε άλλες αποικίες.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η Αυστραλία είναι απαλλαγμένη από τα ακάρεα, αλλά Trevor Weatherhead από το Honey Bee Συμβουλίου Βιομηχανίας της Αυστραλίας δήλωσε ακάρεα βαρρόα είχε αποδεκατίσει αποικίες μελισσών στον Καναδά, τη Χαβάη και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Είπε ένα κρούσμα στην Αυστραλία θα μπορούσε να καταστρέψει τη βιομηχανία μέλι του έθνους και ήταν ευτύχημα το ασιατικό αποικία είχε βρεθεί.

Αυτή η ανίχνευση στο Brisbane Μάρτιο είναι ένα μεγάλο παράδειγμα των αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας της Αυστραλίας.

εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας

«Αν ιδρύθηκε εδώ στην Αυστραλία με την varroa άκαρι, τελικά μετά από την έκθεση σε μέλισσες μας θα έχουμε προβλήματα», είπε.

μεγαλύτερος επεξεργαστής μέλι της Αυστραλίας, Capilano Μέλι Brisbane που βασίζεται, εξέφρασε απογοήτευση που εισβολές διατηρούνται συμβαίνουν, αλλά είπε ότι ανακουφίστηκε τα ακάρεα εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν γρήγορα.

Η εταιρεία διευθύνων σύμβουλος Ben McKee αναφέρουν ότι ήταν πολύ κρίσιμη Αυστραλία προστατεύεται ισχυρή φήμη μέλι παράγουν του.

«Varroa είναι σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Αυστραλία και έτσι έχουμε ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, γιατί δεν έχουμε varroa», είπε.

«Μέλισσες μας δεν απαιτούν καμία θεραπείες φυτοφαρμάκων και ότι κάνει το μέλι τα προϊόντα της Αυστραλίας μερικά από τα καλύτερα στον κόσμο.

«Υπάρχει μια κόλαση μιας παρτίδας σε κίνδυνο εάν varroa πρόκειται για την Αυστραλία, καθώς θα υπάρξει μια πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση και το κόστος για μελισσοκόμους να διαχειριστεί μια νέα ασθένεια.

«Είναι η πιο θανατηφόρα ασθένεια των μελισσών ή παράσιτο που μπορείτε να πάρετε.»

Ο κ Weatherhead είπε διαδικασίες καραντίνας στο σημείο επιβίβασης έπρεπε να βελτιωθούν για την Αυστραλία να παραμείνει ελεύθερη από τα ακάρεα βαρρόα.

«Ένα από τα πράγματα που έχουμε ήδη πιέζει για χρόνια τώρα και ελπίζουμε ότι θα γίνει είναι πιο επιθεωρήσεις γίνονται στο λιμένα επιβίβασης», είπε.

«Αυτή η συγκεκριμένη παρτίδα βγήκε από τη Μαλαισία και θα υποστηρίζουν ότι αν έχετε μέλισσες σε ένα κύλινδρο, όπως ότι, όταν είναι αυτό φόρτωση σίγουρα κάποιος must’ve δει κάτι.»

Είπε ότι αν βελτιώθηκαν τα μέτρα καραντίνας, στο εξωτερικό υπάλληλοι θα μπορούσε να είναι σε θέση να σταματήσει τις μέλισσες πριν απεστάλησαν στην Αυστραλία.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να σταματήσει τους πάρει για πάνω από ό, τι υπάρχει ελπίδα ότι θα πάμε να τα βρείτε όταν φτάσετε εδώ», είπε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε όλα τα πλοία που φθάνουν στην Αυστραλία υποβλήθηκε σε κάθαρση καραντίνα.

«Κατά την εισαγωγή αγαθών στην Αυστραλία, οι εισαγωγείς πρέπει να πληρούν αυστηρούς κανονισμούς και πρότυπα βιοασφάλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Αυτή η ανίχνευση στο Brisbane Μάρτιο είναι ένα μεγάλο παράδειγμα των αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας Αυστραλίας παροχή έγκαιρης προειδοποίησης για τα παράσιτα των ζώων και των φυτών.»

Ο κ Weatherhead είπε ένα σμήνος από ασιατικές μέλισσες που είχαν σχηματιστεί πολλές αποικίες σε Cairns στο βόρειο άκρο Queensland δεν μεταφέρουν τα ακάρεα βαρρόα.

πηγή

ABC News

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.