Εθνικό Ευρετήριο της Άυλο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος.

Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής 20 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα ώρα 17.00 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μελισσοκομικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαρωνικού<Το Κεντρί>

Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής 20 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα ώρα 17.00 .
Δεύτερη ενημερωτική συνάντηση για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδος,που διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία,της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αν.Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Αν.Αττικής και της Δ/νσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αυτό γίνετε για να γραφτεί στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος και στη συνέχεια στο κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESKO.
Η συγκέντρωση έγινε στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Παλλήνης στην Παλλήνη.
Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Ιούνιο του 2016.
Ο σύλλογός μας είναι στα τρία μέλη της επιτροπής των ομάδων παραγωγών,του Υπουργείου Πολιτισμού,για το προϊόν μέλι στην Αττική από αρχαιοτάτων χρόνων,για συμπλήρωση του στοιχείου, για την Άυλο Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδος και στη συνέχεια στον κατάλογο της UNESKO.
Eκτός από το μέλι υπάρχουν στον κατάλογο τα προϊόντα από αμπελοκαλλιεργητές και οινοποιητικές παραδόσεις( κυρίως το σαββατιανό και η ρετσίνα) – η καλλιέργεια σύκου (περίπτωση Μαρκοπούλου Μεσογαίας)-,και οι κτηνοτροφικές/τυροκομικές παραδόσεις.
Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος του συλλόγου, Ακρίβος Προκόπης μαζί με τον Προϊστάμενο της Άυλης Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Δρίνη Ιωάννης.

Eπίσης στην πρώτη φωτογραφία είναι , ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ.Φιλίππου Πέτρος , η Δ/ντρια της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Περιφέρειας,  κ.Καπετανοπούλου Χρυσάνθη , ο Προϊστάμενος της Άυλης Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Δρίνη Ιωάννης, ο κ. Μπέκας Ανδρέας  ΜsΤεχνολόγος Γεωπόνος του τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητος Αν.Αττικής και η Δ/ντρια του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.