Εκλογές στην ΠΑΣΕΓΕΣ

Εκλογές το φθινόπωρο ανακοίνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ για τη νέα διοίκηση

Εκλογές το φθινόπωρο ανακοίνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ για τη νέα διοίκηση

Με στόχο την αλλαγή σελίδας και την προσαρμογή στο νέο νόμο περί συνεταιρισμών ανακοίνωσε ένα χρονοδιάγραμμα διεργασιών η πανελλήνια αγροτοσυνεταιριστική οργάνωση ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να φτάσει το φθινόπωρο σε προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, «αποφασίστηκε ομόφωνα η αναδιοργάνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ με τροποποίηση του καταστατικού της, όπου είναι αναγκαίο,  μετά τις καταργούμενες διατάξεις που ψηφίστηκαν στον τελευταίο συνεταιριστικό νόμο. Ακόμη το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ ενέκρινε ομόφωνα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και στις 25 Μαῒου να γίνει Πανελλαδική Σύσκεψη με τους Προέδρους των συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων, μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ, στις 26 Μαίου νέο Δ.Σ., ώστε στο τέλος Ιουνίου να γίνει Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για την τροποποίηση του καταστατικού της. Κατόπιν αυτού προγραμματίζεται μέχρι το τέλος του φθινοπώρου να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, καλούνται οι συνεταιριστικές οργανώσεις σε συσπείρωση γιατί οι Έλληνες αγρότες και οι συνεταιρισμοί αντιμετωπίζουν την πιο δύσκολη περίοδο από την μεταπολίτευση και μετά.

Τέλος τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ καταδίκασαν απερίφραστα την «στημένη» επίθεση κατά του συνεταιριστή Χρήστου Σιδερόπουλου το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πλατεία Συντάγματος, στη διαμαρτυρία των αγροτών ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, που τελικά ψήφισε η κυβέρνηση.

Θεωρούν ότι η επίθεση σε βάρος του ήταν οργανωμένη από συγκεκριμένους και γνωστούς κύκλους, που δεν επιθυμούν τους αγρότες στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των αντι-αγροτικών επιλογών και μεθοδεύσεων.»

πηγή argo24

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.