Εξάγωνο ασημένιο νόμισμα.

Εξάγωνο ασημένιο νόμισμα. Η τράπεζα Νέας Ζηλανδίας παρουσιάσε ένα νέο νόμισμα ως φόρο τιμής στην ταπεινή μέλισσα, Apis mellifera.

 

Νέα Ζηλανδία Χαρακτηριστικά Honey Bee για πρώτη ασημένια Εξάγωνη κέρμα στον κόσμο με Ρητίνη ένταξη

Νέα Ζηλανδία 2016 $ 1 μέλι beeBOTH

Η Reserve Bank της Νέας Ζηλανδίας έχει παρουσιάσει (Αύγουστος 1) ένα νέο νόμισμα να πληρώνουν φόρο τιμής στην ταπεινή μέλισσας, ή Apis mellifera . Η μέλισσα είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, παρέχοντας μέλι ενώ η επικονίαση λουλούδια και φυτά που παρέχουν την ανθρώπινη φυλή με απαραίτητη τροφή. Η ζωή και η ιεραρχία των μελισσών είναι περίπλοκη, με μια οργανωμένη κοινωνία των τριών ενηλίκων κάστες που αποτελείται από τη βασίλισσα, οι εργαζόμενοι, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το καθένα με έναν συγκεκριμένο σκοπό και τη λειτουργία.

Βασίλισσες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή και τα αυγά, ζουν κατά μέσο όρο δύο έως τρία χρόνια και μερικές φορές και περισσότερο. Μόλις μία βασίλισσα μπορεί να θέσει χιλιάδες αυγά σε όλη τη ζωή της.

μέλισσες εργαζόμενος περιλαμβάνει το μεγαλύτερο αριθμό των ατόμων? μεταξύ 20.000 έως 80.000 εργαζόμενοι μπορούν να ζήσουν σε κάθε κυψέλη. Έχουν μια διάρκεια ζωής μόνο έξι εβδομάδες κατά τη διάρκεια της περιόδου παραγωγής μελιού, όταν αποθηκεύουν νέκταρ, οι προνύμφες των ζωοτροφών, και να παράγει άφθονες ποσότητες μελιού.

Η ζωή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους ή ενός άνδρα μέλισσας δεν είναι τόσο τυχεροί όσο ομολόγους του, δεδομένου ότι αρχίζουν τη ζωή ως ένα μη γονιμοποιημένο ωάριο που από τη βασίλισσα. Πρωταρχικός σκοπός του είναι απλή: να ζευγαρώσουν με τη βασίλισσα? διάρκεια ζωής τους επικεντρώνεται ειδικά σε αυτό το ενιαίο έργο. Αν μια ώριμη κηφήνας συντρόφους επιτυχώς με μια βασίλισσα, η ζωή του τελειώνει λίγο μετά την πτήση ζευγαρώματος. Αν είναι ανεπιτυχής, θα πρέπει να εξαχθεί από την κυψέλη στο τέλος του ενεργού καλοκαιριού και τελικά πεθαίνουν από κρύο ή ασιτία.

Νέα Ζηλανδία 2016 $ 1 μέλισσας bSMALL

Η Νέα Ζηλανδία έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο προηγμένες χώρες της μελισσοκομίας στον κόσμο. Μελισσοκομία εισήχθη για πρώτη φορά στο Νόρθλαντ το 1839 ως το σπίτι της βιοτεχνίας, αλλά έχει εξελιχθεί σε μια προοδευτική και πολύτιμη βιομηχανία. Σήμερα, οι απασχολημένος μέλι επικονιάζεται μέλισσα περίπου το ένα τρίτο του ό, τι τρώμε, καθιστώντας απαραίτητη τη γεωργία.

Εκτός από την επικονίαση των καλλιεργειών φρούτων και λαχανικών, η μέλισσα το μέλι παράγει διάφορες ποικιλίες της Νέας Ζηλανδίας μέλι. Από την ευαίσθητη Pohutukawa μέσα στις ισχυρότερες αρωματισμένα kämahi και Rewarewa , και την ισχυρή ζελέ Manuka μέλι, αυτές οι παραλλαγές είναι ατελείωτες και αποκλειστικά για τη Νέα Ζηλανδία.

Οι φυσικές αντιβιοτικές ιδιότητες ορισμένων τύπων μελιού Manuka έχει επίσης οδηγήσει σε μια διεθνή αγορά για τα προϊόντα φροντίδας της υγείας. Πέρυσι μόνο, Νέα Ζηλανδία εξάγονται σχεδόν NZ $ 300 εκατομμύρια αξίας τοπικό μέλι. Δυστυχώς, μέλισσες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται υπό απειλή, ως αποτέλεσμα των σοβαρών εχθρών και ασθενειών, ιδίως το άκαρι Varroa στη Νέα Ζηλανδία. Αυτή η συλλεκτική νόμιμο χρήμα αναμνηστικό κέρμα έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κρίσιμο ρόλο η μέλισσα το μέλι παίζει στην παραγωγή τροφίμων.

Οι έξι όψεων των κερμάτων παράγεται από την BH Μάγιερ Mint GmbH για λογαριασμό της Reserve Bank της Νέας Ζηλανδίας και έχει σχεδιαστεί από Hannah Stancliffe-White. Η αντίστροφη σχεδιασμός ενσωματώνει το εξαγωνικό σχήμα, ως μέρος της συνολικής μοτίβο βασίζεται σε ένα κύτταρο του κηρήθρα σε μια κυψέλη. Κατά τη διαδικασία μέλι-αποφάσεων, οι εργάτριες μέλισσες οικοδομήσουμε μια κυψελοειδή δομή των κυττάρων, όπου νέκταρ και γύρη αποθηκεύονται, και την ανάπτυξη των προνυμφών. Η μέλισσα είναι έφερε στη ζωή στο νόμισμα με το τρισδιάστατο χαρακτική και έγχρωμη εκτύπωση. Απεικονίζεται κάθεται στο κηρήθρα, η οποία έχει εν μέρει πληρωθεί με ημιδιαφανή κεχριμπαρόχρωμο ρητίνη, αναπαράγει πραγματικό μέλι.

Νέα Ζηλανδία 2016 $ 1 μελισσών ένα (1) ΜΙΚΡΗ

Η άλλη όψη περιλαμβάνει το ομοίωμα της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, η οποία είναι το έργο της από τον Ian Rank-Broadley. Το έτος έκδοσης εμφανίζεται επίσης στην εμπρόσθια όψη.

Ονομασία Μέταλλο Βάρος Διαστάσεις Ποιότητα Νομισματοκοπία
1 δολάριο 0.999 Silver  31,1 γραμμάρια 46 / 40mm. Απόδειξη, το χρώμα & ρητίνη 1500 κομμάτια

Το κέρμα μέλισσα θα είναι διαθέσιμο από το Σεπτέμβριο, και στεγάζεται σε ένα μοναδικό εξαγωνικό υπόθεση. Κατασκευασμένο από χρωματιστό ακρυλικό, το ημιδιαφανές περίπτωση σας επιτρέπει να δείτε το κέρμα εντός και αναπαράγει την ημιδιαφανή φύση της αγνό μέλι της Νέας Ζηλανδίας.

Κάθε κέρμα έρχεται με ένα μοναδικά αριθμημένο πιστοποιητικό γνησιότητας που αφηγείται την ιστορία του πώς το μέλι μέλισσες εισήχθησαν στη Νέα Ζηλανδία, που γράφτηκε από τον Roger Bray της μέλισσας Society της Νέας Ζηλανδίας Inc. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό και άλλα νομίσματα που εκδίδονται από την Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Νέας Ζηλανδίας μετά , οι επίσημοι διανομείς της RBNZ συλλεκτικών κερμάτων και νομισμάτων.

Συλλέκτες στη Νέα Ζηλανδία μπορούν να επισκεφθούν τοπικό κατάστημα λιανικής πώλησης τους, τη Νέα Ζηλανδία Post. Οι διεθνείς πωλήσεις πραγματοποιούνται κατά περίπτωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.