Επαγγελματίες βιολόγοι στη Νορβηγία, εξηγούν.

Πρώτο Urban κόσμο Bee Highway Βοηθά Save Επικονιαστές

Με Tasnim Abdi

Το 2015, ByBi , μια περιβαλλοντική ομάδα που βασίζεται στο Όσλο, Νορβηγία, σχεδίασε το πρώτο στον κόσμο των αστικών μέλισσααυτοκινητόδρομο-μια διαδρομή γεμάτη με πράσινες στέγες και τα λουλούδια, που υποστηρίζει τις μέλισσες που ζουν σε περιβάλλον πόλης.

ByBiΤο ένα τρίτο των 200 είδη άγριων μελισσών της Νορβηγίας είναι σε κίνδυνο . Ο αυτοκινητόδρομος μέλισσα συνεργάζεται με επιχειρήσεις, σχολεία, οργανισμούς και άτομα που διαμένουν στο Όσλο για την κατασκευή των μελισσών φιλικό σταθμούς σίτισης και καταλύματα. Ο σκοπός του έργου είναι να συνδέσετε τις πράσινες ζώνες στο αστικό περιβάλλον, οι οποίες περιλαμβάνουν κρεβάτια λουλουδιών, φυτών διαδρόμους και τις πράσινες στέγες. Οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να φυτέψουν λουλούδια νέκταρ που φέρουν για τις μέλισσες γύρω από την πόλη.

Μια ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να αφήσει τα άτομα να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με το πώς θέλουν να συνεισφέρουν στο έργο. Οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών, κυβερνητικούς οργανισμούς και ιδιώτες, μπορεί να γράψει σχετικά με το πού είναι φυτεύοντας λουλούδια, για παράδειγμα. Ο δικτυακός τόπος δείχνει επίσης τη διαδρομή στην οποία λαμβάνουν για να ταξιδέψουν στο Όσλο οι μέλισσες.

επικονιαστή PassasjenΣύμφωνα με ByBi, υπάρχουν και «γκρίζες ζώνες», όπου δεν υπάρχουν πηγές τροφής για τις μέλισσες. Τα άτομα ενθαρρύνονται να φυτέψουν λουλούδια σε αυτούς τους τομείς.

«Είμαστε συνεχώς αναδιαμορφώνουν το περιβάλλον μας για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, ξεχνώντας ότι και άλλα είδη που ζουν σε αυτό,» ο επικεφαλής της ByBi, Agnes Lyche Melvaer , είπε.

Melvaer προτείνει, επίσης, ότι είναι σημαντικό να επιστρέψει θέσεις για τις μέλισσες όταν βρίσκουν τροφή και να ζήσουν. Για παράδειγμα, ένας κήπος που ονομάζεται Κήπος Abel ήταν αρχικά κάλυπτε μόνο το γρασίδι και αργότερα μετατράπηκε σε «σταθμό τροφοδοσίας» που γεμίζουν με τα λουλούδια.

Ο αυτοκινητόδρομος των μελισσών είναι το πρώτο σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα περιβάλλον όπου οι μέλισσες μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από μια πόλη.

Στη μέση της επιχειρηματικής περιοχής του Όσλο, μια επιχείρηση λογιστής είναι φύτευση φυτών Sedum και δύο κυψέλες μελισσών στη βεράντα του.Οι κυψέλες μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 45.000 εργάτριες μέλισσες.Marie Skjelbred, ένας λογιστής στην PwC Νορβηγίας, με αιχμή του δόρατος το έργο στην εταιρία. Skjelbred έπεισε τον εργοδότη της να συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου για τη χρηματοδότηση του έργου.

«Κάποιος πρέπει να το δούμε ως ένα σημάδι ότι οι εταιρείες έχουν επίσης την ανάληψη της ευθύνης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας,» Marie Skjelbred , ένας ερασιτέχνης μελισσοκόμος, είπε.

Skjelbred εξηγεί επίσης ότι ένας μέλισσα παράγει μια κουταλιά της σούπας μέλι. «Αν κάναμε τη δουλειά τους, αμείβονται με τον ελάχιστο μισθό, ένα δοχείο του μελιού θα κόστιζε US $ 182.000,» Skjelbred, μετά τον υπολογισμό των εξόδων, είπε.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, οι μέλισσες είναι υπεύθυνη για περίπου το 35 τοις εκατό της παραγωγής τροφίμων .

Εκτιμάται ότι το 35 τοις εκατό της παραγωγής τροφίμων εξαρτάται από την επικονίαση από τις μέλισσες.IStockChristian Steel στο Δίκτυο νορβηγική Βιοποικιλότητα, ενός οργανισμού που εργάζεται με ερασιτέχνες και επαγγελματίες βιολόγοι στη Νορβηγία, εξηγεί ότι το έργο των μελισσών αυτοκινητόδρομο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των μελισσών. Επικρίνει επίσης τις βραχυπρόθεσμες λύσεις της νορβηγικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση φαίνεται να κρύβονται πίσω από αυτά τα είδη των ιδιωτικών πρωτοβουλιών, ενώ επιδιώκουν παράλληλα μια πολιτική προώθησης εντατικής γεωργίας που οδηγεί στο θάνατο πολλών μελισσών,» Christian Steel είπε.

Χάλυβα εξηγεί επίσης ότι υπάρχει αμοιβαία εξάρτηση μεταξύ των ανθρώπων και των μελισσών. «Η γεωργία είναι εντελώς εξαρτάται από την επικονιαστών να διατηρηθεί η παραγωγή τροφίμων όπως τα έντομα εξαρτώνται από ποικίλες τη γεωργία για να επιβιώσουν», είπε.

Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αφορούν την προστασία των μελισσών σε όλο τον κόσμο.

Agnes Lyche Melvaer, ο επικεφαλής της ByBi, εξηγεί ότι είναι αισιόδοξος.Προτείνει ότι υπάρχει το «φαινόμενο της πεταλούδας».

«Αν καταφέρουμε να λύσουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο, είναι κατανοητό ότι αυτή η τοπική λύση θα εργαστούν αλλού, πάρα πολύ», δήλωσε ο Agnes Lyche Melvaer.

πηγή Ecowatch

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.

Αρέσει σε %d bloggers: