Θανατηφόρο καλαμπόκι για τις μέλισσες.

37 εκατομμύρια μέλισσες νεκρός μετά Σπόροι ΓΤΟ Φυτεύονται σε μικρή απόσταση

37 εκατομμύρια μέλισσες βρέθηκε νεκρός μετά από σπόρους ΓΤΟ φυτεύονται σε κοντινή απόσταση

Πάνω από 37 εκατομμύρια μέλισσες βρεθεί νεκρός στον Καναδά μετά από καλαμπόκι ΓΤΟ φυτεύτηκε πρόσφατα στην περιοχή. 

Σύμφωνα με την τοπική μελισσοκόμος, ο Dave Schuit, δεδομένου ότι το καλαμπόκι ΓΤΟ φυτεύτηκε κοντά στο αγρόκτημά του έχασε πάνω από 37 εκατομμύρια μέλισσες ως άμεσο αποτέλεσμα.

Anonhq.com αναφέρει:

Σύμφωνα με αναφορές, Schuit και άλλους τοπικούς μελισσοκόμους πιστέψουμε νεονικοτινοειδή, ή «neonics» ευθύνονται για την εισροή των θανάτων των μελισσών.

Περίπου 37 εκατομμύρια μέλισσες σε ένα αγρόκτημα στον Καναδά έχουν πεθάνει μετά από καλαμπόκι ΓΤΟ φυτεύτηκε στην κοντινή περιοχή, σύμφωνα με μια τοπική μελισσοκόμος.


Ο Dave Schuit, ένας μελισσοκόμος που παράγει μέλι σε Elmwood, Καναδά, ισχυρίζεται ότι από το καλαμπόκι ΓΤΟ φυτεύτηκε στην κοντινή περιοχή, αγρόκτημα του έχει χάσει περίπου 37 εκατομμύρια μέλισσες (περίπου 600 κυψέλες). Σύμφωνα με αναφορές, Schuit και άλλους τοπικούς μελισσοκόμους πιστέψουμε νεονικοτινοειδή, ή «neonics» ευθύνονται για την εισροή των θανάτων των μελισσών.

Imidacloprid και Clothianidin, δύο από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φυτοφαρμάκων της Bayer CropScience, δύο περιέχουν neonics και έχουν συνδεθεί με πολλές μεγάλης κλίμακας μέλισσα «die-offs» και στις δύο ευρωπαϊκές και αμερικανικές χώρες. Ωστόσο, παρά τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση αυτής της χημικής ουσίας, τα φυτοφάρμακα είναι ακόμα τακτικά χρησιμοποιούνται και πωλούνται στην αγορά.

Παρά το μέγεθός τους, οι μέλισσες επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι σχεδόν απαράμιλλη. Στην πραγματικότητα, οι μέλισσες είναι υπεύθυνες για επικονίασης περίπου το ένα έκτο των ειδών ανθοφόρων φυτών σε όλο τον κόσμο και περίπου 400 διαφορετικά γεωργικά είδη των φυτών.

Το 2010, οι μέλισσες βοήθησε παρέχουν πάνω από $ 19 δισεκατομμύρια αξίας των γεωργικών καλλιεργειών μόνο στις ΗΠΑ – υπολογίζεται ότι είναι περίπου το ένα τρίτο των τροφίμων που καταναλώνουμε. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι οι μέλισσες που απαιτούνται για τη διατήρηση σύγχρονο σύστημα τροφίμων μας.

Ωστόσο, παρά την προφανή σημασία τους στο οικοσύστημα μας, οι πληθυσμοί μελισσών έχουν ραγδαία πτώση κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Στην πραγματικότητα, το 44 τοις εκατό των αποικιών μελισσών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν τη ζωή τους την περασμένη χρονιά, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανέφερε τον περασμένο μήνα.

Στο παρελθόν, οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να συμπεράνει γιατί οι πληθυσμοί των μελισσών βρίσκονται σε ραγδαία πτώση. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν άμεσα τις μέλισσες που έρχονται σε επαφή με τη χημική ουσία, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της χρήσης των φυτοφαρμάκων και ένα φαινόμενο που αναφέρονται ως «διαταραχή κατάρρευσης αποικίας» (CCD).

« Πιστεύουμε ότι κάποιες λεπτές αλληλεπιδράσεις μεταξύ της διατροφής και της έκθεσης σε φυτοφάρμακα και άλλους στρεσογόνους παράγοντες συγκλίνουν για να σκοτώσει αποικίες, » δήλωσε ο Jeffery Pettis, της έρευνας μέλισσας εργαστήριο ARS του .

Ενώ η αιτία του CCD είναι ακόμη ευρέως συζητηθεί, ορισμένοι πιστεύουν ότι «τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα επικάλυψη σπόρων καλαμποκιού, και με τη χρήση των νέων σπαρτικές μηχανές αέρα, φυσώντας σκόνη φυτοφαρμάκων στον αέρα όταν φυτεύονται».

Ωστόσο, σύμφωνα με μια  νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων σκοτώνουν τις μέλισσες καταστρέφοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα και καθιστά σε θέση να καταπολεμήσει τις ασθένειες και τα βακτήρια.

Παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε σε θέση να καθορίσει οριστικά τι προκαλεί το τερματικό μείωση των πληθυσμών των μελισσών σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας όλα τα επιστημονικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα σήμερα, είναι σαφές ότι τα φυτοφάρμακα που έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στους πληθυσμούς των μελισσών.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι όλο και περισσότερες χώρες αρχίζουν επίσης να αποδεχθεί αυτή την ιδέα . Ο Καναδάς έχει απαγορεύσει τη χρήση των Imadacloprid σε ηλιέλαιο και το καλαμπόκι τομείς? Η Γαλλία απέρριψε την αίτηση της Bayer για Clothianidin? Η Ιταλία έχει πλέον απαγορεύσει ορισμένα νεονικοτινοειδή? και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει πολλαπλές φυτοφάρμακα.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, οι επιστήμονες της ΕΕ την αναθεώρηση της  πανευρωπαϊκή απαγόρευση για τρία νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2017, η επιστήμονας της ΕΕ θα τελειώσει την αξιολόγηση του κινδύνου τους και να καθορίσει την κατάσταση της χημικής ουσίας.

Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, πολλά κράτη – συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια, την Αλάσκα, τη Νέα Υόρκη και Μασαχουσέτη – επί του παρόντος εξετάζει νομοθεσία που θα απαγόρευε νεονικοτινοειδή. Στην πραγματικότητα, μόλις τον περασμένο μήνα Μέριλαντ ήρθε η πρώτη πολιτεία που ψήφισε neonic-περιορισμό νομοσχέδιο? Πράξη Pollinator Προστασίας του Μέριλαντ έχει εξαλειφθεί καταναλωτική χρήση των νεονικοτινοειδών στο κράτος.

MD legislature was first in nation to pass neonic-restricting bill; the bill will now officially become law!

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.