Μέλισσες χωρίς κεντρί.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΛΙΣΣΕΣ – Η υπέροχη ΧΩΡΙΣ STING μέλισσες.

Η είσοδος στην αποικία.

Άκεντρος μέλισσες ή meliponas είναι μια ομάδα κοινωνικών εντόμων που ζουν σε τροπικές και υποτροπικές. Περιοχές  αντίθεση με την μελισσών, οι meliponas είναι εγγενείς στην Αμερική, όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 350 είδη. 

Μερικά από αυτά τα είδη παράγουν υψηλής ποιότητας μέλι που χρησιμοποιείται από τον αγροτικό πληθυσμό ως ένα διαιτητικό συμπλήρωμα και για ιατρική χρήση.  Σε Επιπλέον, meliponas δρουν ως επικονιαστές για τα λουλούδια πολλών ειδών, τόσο εγγενή δάση και χωράφια γεωργία.

Οι πιο κοινές φυλές είναι:
Γιατάι (Tetragonisca angustula)
Γιατάι (Tetragonisca angustula)
Uruçu (Melipona scutellaris)
Uruçu (Melipona scutellaris)
Tiúba (Melipona compressipes)
Tiúba (Melipona compressipes)
Jandaíra (Melipona subnitida)
Jandaíra (Melipona subnitida)
Mandaçaia (Melipona quadrifasciata)
Mandaçaia (Melipona quadrifasciata)

Οι meliponas μην δαγκώνουν, είναι ήμερο, έχουν άλλες αμυντικές στρατηγικές για την πρόληψη επίθεση από αρπακτικά ζώα. Οι φωλιές καλύπτονται, προστατευμένη σε σπήλαια και περιβάλλεται από batumen (αποκρουστικό μίγμα υγρών και στερεών).

Η είσοδος της αποικίας.

Η είσοδος στη φωλιά είναι στενό και μακρύ και καλύπτεται με ρητίνες ή απωθητικά σπόρους, αποφεύγοντας έτσι την πρόσβαση ή διείσδυσης.  Το μήκος της εισόδου είναι ένα μέτρο του πόσο ισχυρή είναι η κυψέλη και είναι ένας μηχανισμός άμυνας είναι πολύ σημαντικό .  οι φρουροί φρουρούν τις εισόδους φωλιά.  Όταν αυτά απειλούνται, θααντιδράσουν μαζικά, κρύβονται ή αντιμετωπίζουν τον επιτιθέμενο, κηλίδες κολλώδεις ρητίνες ή μπλεγμένες στα μαλλιά της.

αναπαραγωγής περιοχή
Συνεχώς προκύπτουν όταν οι φωλιές είναι ισχυρή και καλές προμήθειες τροφίμων.  Το αρσενικό συνουσία με ένα μόνο βασίλισσα για μια γαμήλια πτήση και στη συνέχεια πεθαίνει.  Οι εργαζόμενοι χτίσει τη φωλιά, τη φροντίδα για τους νέους (σε νεαρή ηλικία), αναζήτηση για το νέκταρ, γύρη, νερό, υλικά όπως ο πηλός, ρητίνη ή σπόρους (όταν ωριμάσουν), τη διάθεση των αποβλήτων και την φωλιά της άμυνας.  η βασίλισσα είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό των αυγών και τη διατήρηση της αποικίας μαζί με τα μηνύματα μυρωδιά που επιρροή στις συμπεριφορά των άλλων ατόμων.

Melipona μέλι

Οι κηρήθρες διατάσσονται οριζόντια, μέσω των ορόφων του κτιρίου.  Τα κύτταρα είναι κυλινδρικό, φτιαγμένη από κερί και τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο με μεθοδευμένο τρόπο.  Σε μια φωλιά, πιο σκούρα κηρήθρες, οι οποίες διακρίνονται η έχουν περιέχει νέα και φρέσκα αυγά από τη βασίλισσα και τις προνύμφες, και σαφέστερη χτένες που περιέχουν γόνο σε πιο προχωρημένο στάδιο ωριμότητας, δηλαδή αυτές που περιέχουν οι μέλισσες που έρχονται από τη γέννηση.

Ο χώρος αποθήκευσης των τροφίμων είναι στην περιφέρεια της φωλιάς έξω από την περιοχή αναπαραγωγής.  Αποτελείται από γλάστρες κυψελίδας ωτός, έχοντας οβάλ σχήμα, παρόμοιο με αυγό ενός μικρού πουλιού, στην οποία οι μέλισσες αποθηκεύονται χωριστά μέλι ( πηγή ενέργεια και γύρη που είναι η πρώτη πρωτείνη).

πηγή

La Familia de la Apicultura – The Beekeeping of Family.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.