Πρωτιά στο ECOTROPHELIA 2016 .

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

 

 

 

 

 

Πρωτιά στο ECOTROPHELIA 2016 για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Το προϊόν «Veggie it»κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε δεκαέξι υποψηφιότητες στον 6ο Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2016. Το προϊόν προέκυψε από τη συνεργασία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων). Μέλη της ερευνητικής ομάδας ήταν από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ οι Δρ Γεωργία Ουζουνίδου, Δρ Χρυσούλα Τάσσου, Δρ Νίκος Χωριανόπουλος και ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης (ο οποίος ήταν και επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και δυστυχώς χάθηκε εν ώρα καθήκοντος), ενώ από το ΓΠΑ ο Επίκουρος Καθηγητής Παναγιώτης Σκανδάμης καθώς και οι μεταδιδάκτορες Ανθούλα Αργύρη, Όλγα Παπαδοπούλου και Αναστασία Καπετανάκου, η οποία είναι και η επιβλέπουσα της ομάδας των φοιτητών που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό. Στην ικήτρια ομάδα συμμετείχαν οι υποψήφιοι διδάκτορες Ιφιγένεια Μακαρίτη, Νικόλαος Γριβοκωστόπουλος, Μαρία Γκερέκου, Δανάη Σιδεράκου και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Κατερίνα-Αίθρα Στεριώτη και Δήμητρα Ταγκούλη.
Το «Veggie it»είναι ένα γευστικό γεμιστό μπισκότο, υψηλής θρεπτικής αξίας, η οποία οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Επίσης, είναι ελεύθερο γλουτένης, ενώ παράλληλα η προσθήκη β-γλυκάνης από βρώμη συμβάλλει τόσο στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα όσο και στη βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος. Η χρήση δε, επιπρόσθετης β-γλυκάνης από παραπροϊόντα μανιταριών, η ανακυκλώσιμη συσκευασία του και η σταθερότητά του (μη ανάγκη ψύξης) αναδεικνύουν τον οικολογικό του χαρακτήρα.

Φωτογραφία του χρήστη ΕΛΓΟ Δήμητρα.
πηγή ΕΛΓΟΔήμητρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.