Σερσενοφωλιά γίγας

ΣΕΡΣΕΝΙ

[Ήπειρος]Πήγε στο χωριό του και βρέθηκε αντιμέτωπος με …μια σερσενοφωλιά «γίγας»[photos]

Ειναι γνωστό πως   τις αρχές του καλοκαιριού ,τα σερσένια μαζί με τις σφήκες κάνουν την εμφάνιση τους .Και τα 2 είδη είναι εχθροί των μελισσών .

Τα δυνατά μελίσσια δεν κινδυνεύουν απο τις σφήκες  γιατί δεν τις αφήνουν να μπουν. Τα σερσένια  όμως παραμονεύουν απ’εξω και αρπάζουν όποια μέλισσα βρουν βολική.
Τις φωλιές τους τις φτιάχνουν συνήθως σε κουφάλες δέντρων,σε χαλάσματα παλαιών και ακατοίκητων  κτηρίων ,μέσα στο έδαφος ή σε σκεπές.
Εκπληκτος έμεινε  πριν απο λίγες μέρες  κάτοικος του χωριου  Σενίκο  στα Ιωάννινα ,όταν επισκέφθηκε   το σπίτι του και είδε μια φωλιά «γίγας» να κρέμεται σε πόρτα αγροτικού οικίσκου που υπάρχει  πέριξ του σπιτιού ,που ξεπερνούσε το μισό μέτρο!

Με τη βοήθεια συγχωριανων του κατάφερε  προσεχτικά να  αποκολλήσει  τη σερσενοφωλιά γίγας  και να τη μεταφέρει  σε εξωτερικο χώρο ,φροντίζοντας  φυσικά να την απαθανατίσει!
Πηγή  EPIRUS TV NEWS 6/17/2016 01:03:00 Μ.Μ. ΗΠΕΙΡΟΣ , ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.