Τροχαίο ατύχημα με μελισσοκομικό όχημα

Oι μέλισσες έπεσαν θύμα… τροχαίου………….

Ντελαπάρισε το φορτηγό που τις μετέφερε και οι κυψέλες γλίστρησαν στην άκρη του δρόμου

 

Eνα φορτηγό που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο έξω από την πόλη Λίνγουντ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον μεταφέροντας 448 κυψέλες με περίπου 13,7 εκατομμύρια μέλισσες, ντελαπάρισε χθες στις 3.30 τα ξημερώματα και το σύνολο του φορτίου του ξεχύθηκε στην άκρη του δρόμου.

Ο οδηγός στάθηκε τυχερός, καθώς δεν τραυματίστηκε από το ατύχημα, το μέλλον όμως της πλειοψηφίας των μελισσών δεν ήταν ανάλογο. Μπορεί να μην πέθαναν κατά το ατύχημα, αλλά δεν ήταν γραφτό να ζήσουν έτσι κι αλλιώς.

Μελισσοκόμοι και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος και αποφάνθηκαν πως οι μέλισσες θα πρέπει να θανατωθούν για την ασφάλεια του πληθυσμού. Αφού περισυνέλεξαν ό,τι μπορούσε να σωθεί από κυψέλες και μέλισσες, οι πυροσβέστες ψέκασαν ένα στρώμα αφρού πάνω στις κατεστραμμένες κυψέλες, σκοτώνοντας τα έντομα.

Ο λόγος ήταν πως με την ανατολή του ήλιου και την άνοδο της θερμοκρασίας οι μέλισσες θα γίνονταν πιο ενεργές και θα τσιμπούσαν τους ανθρώπους. Δεκατρία εκατομμύρια μέλισσες ελεύθερες σε μια συγκεκριμένη περιοχή με τους ανυποψίαστους πολίτες να βρίσκονται στο δρόμο τους δεν ήταν και ό,τι καλύτερο κι έτσι αποφασίστηκε να θυσιαστούν.

Ακολουθούν φωτογραφίες………..

τροχαιο 3τροχαιο 1τροχαιο 5τροχαιο 4φωτο 6φωτο 7τροχαιο 5φωτοι 9φωτο 10

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες! - Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των σχολίων που αναρτά και δημοσιεύει. Αναφορές που θίγουν ή βλάπτουν ονόματα διαγράφονται από την διαχείριση ή σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούνται. - Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα - αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του site και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τα γραφόμενα.